Bevrijdingskinderen

 

2016 – NIEUW!

dna11

foto met dank aan Consanguinitas

De zich snel ontwikkelende DNA technologie maakt het mogelijk om familie te vinden, ook als er geen naam bekend is. Dit is een doorbraak voor Bevrijdingskinderen of hun familie, die heel graag hun vader, grootvader of zijn familie willen vinden!

Familieonderzoek op basis van DNA onderzoek (inclusief BTW, analyse, rapportage en advies) nu vanaf €295, inclusief 6 maanden updates.

Kijk voor meer informatie hier

 

De naam Bevrijdingskinderen wordt gebruikt voor kinderen geboren uit relaties tussen Nederlandse vrouwen en onze bevrijders aan het eind van de 2e Wereldoorlog. Dat kunnen Amerikanen zijn, Canadezen, Engelsen, Schotten, Ieren, maar bijvoorbeeld ook Israeliers.

Toen Nederland werd bevrijd van de Duitsers overspoelde een geluksgolf het hele land, eerst het zuiden in het najaar van 1944, daarna de rest van Nederland in mei 1945.
Overal ontstonden spontane straatfeesten, er werd gedanst, gelachen en ja, gevreëen.
Circa 8000 kinderen werden geboren uit deze relaties. Soms wisten hun moeders helemaal niets, zij waren na een avondje feesten zwanger geworden, maar hadden geen idee van welke man op welke avond. Sommige bevrijders bleven langere tijd op één plek. Van deze mannen hadden sommige moeders nog een foto, een naam, een adres.

Bevrijdingskinderen zijn inmiddels ruim “met pensioen”. De kans dat hun vader nog leeft is niet groot. Toch kan zoeken zinvol zijn. Als je biologische vader meer kinderen had, dan kunnen zij je vertellen wat voor man je vader was. Ook hebben ze foto’s.
Deze antwoorden op een zoekvraag zijn zeer belangrijk om alle gaten te vullen. ‘Pas als het plaatje compleet is, heb je rust,’ is een veel gehoorde opmerking.

Ook zijn er in Nederland kinderen van bezetters, van de Duitsers. Er zijn er zelfs meer dan van bevrijders, ca. 16.000. Over deze groep is een aparte folder beschikbaar bij Leijs & Partners, Postbus 265, 1400 AG  Bussum, tel. 035-6950775

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

8 reacties op Bevrijdingskinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *